hajibadoomi hajibadoomi .

hajibadoomi

خواص تخمه آفتابگردان: از فوايد تخمه آفتابگردان غافل نشويد؟

خواص تخمه آفتابگردان بي شمار است. شايد باورتان نشود با خريد تخمه آفتابگردان علاوه بر لذتي كه از خوردن اين تنقلات مي بريد فوايد بي شماري نيز شامل حالتان مي شود.تخمه آفتابگردان سال‌هاست پايه ثابت جمع‌هاي دوستانه و فوتبالي است. اصلا مگر مي‌شود فوتبال تماشا كرد و تخمه آفتابگردان نشكست؟ اضافه‌كردن اين تخمه به رژيم غذايي شما مي‌تواند معجزه‌ي بزرگي براي پوست، قلب، سيستم ايمني و سلامت كلي بدن شما باشد. فقط دقت داشته باشيد اين مغز خوشمزه را آجيل خشكبار فروشي مطمئن تهيه كنيد كه كامتان را تلخ نكند!

 خريد تخمه آفتابگردان

فوايد تخمه آفتابگردان

در ادامه اين مطلب به معرفي انواع خواص تخمه آفتابگردان مي پردازيم:

1. خواص مغز تخمه آفتابگردان: سرشار از ويتامين‌ها و مواد معدني ضروري براي بدن

مغز تخمه آفتابگردان در همين بافت ريز خود خواص فراواني پنهان كرده است. اين آجيل به ويژه حاوي مقدار زيادي ويتامين E و سلنيوم است كه به عنوان آنتي‌اكسيدان از سلول‌هاي بدن در برابر آسيب راديكال‌هاي آزاد كه منجر به بيماري‌هاي مزمن مي‌شوند، جلوگيري مي‌كند. علاوه بر اين، تخمه آفتابگردان منبع خوبي از تركيبات گياهي مفيد از جمله اسيدهاي فنوليك و فلاونوئيدها است. اين تركيبات گياهي نيز به عنوان آنتي‌اكسيدان در بدن عمل مي‌كنند. از آنجا قيمت تخمه آفتابگردان مناسب است حتما از آن استفاده نماييد.

به طور كلي سي گرم مغز تخمه آفتابگردان خشك و تفت داده شده حاوي موارد زير است:

163 كيلوكالري انرژي
14 گرم چربي (اشباع و غيراشباع)ز
5 گرم پروتئين
5 گرم كربوهيدرات
3 گرم فيبر
ويتامين E، نياسين، ويتامين B6، فولات، آهن، منيزيم، روي، مس، منگنز و غيره.


2. فوايد تخمه آفتابگردان براي رفع التهابات داخلي

درحالي كه التهاب كوتاه مدت يك واكنش طبيعي سيستم ايمني بدن است، التهابات مزمن فاكتور خطر براي بيماري‌هاي مزمن محسوب مي‌شوند. براي كساني كه التهاب كوتاه مدت و يا مزمن دارند، مصرف تخمه افتابگردان مي‌تواند مزاياي ضدالتهابي داشته باشد. حتما در سبد خريد آجيل خود از اين مغز خوشمزه غافل نشويد.

3. خواص تخمه آفتابگردان براي سلامت قلب

فشار خون بالا يك فاكتور خطر مهم براي بيماري‌هاي قلبي است كه مي‌تواند منجر به حمله‌ي قلبي يا سكته شود. تركيبي كه در تخمه‌هاي آفتابگردان وجود دارد باعث مسدود شدن آنزيمي مي‌شود كه دليل انقباض رگ‌هاي خوني است. درنتيجه، به آرام شدن رگ‌هاي خوني و كاهش فشار خون كمك مي‌كند. منيزيم موجود در تخمه افتابگردان نيز به كاهش سطح فشار خون كمك مي‌كند. يادتان باشد در كنار خريد خشكبار از خريد اين مغز پر خاصيت غافل نشويد.

4. فوايد تخمه آفتابگردان براي تقويت قواي ايمني بدن

تخمه آفتابگردان منبع ويتامين‌ها و مواد معدني زيادي است كه باعث تقويت سيستم ايمني بدن و افزايش مقاومت بدن در برابر ويروس‌ها و بيماري‌ها مي‌شود. اين ويتامين‌ها و مواد معدني شامل روي و سلينوم مي‌شود. روي (Zinc) نقشي مهم و حياتي در سيستم ايمني بدن ايفا مي‌كند و به بدن در حفظ و توسعه‌ي سلول‌هاي ايمني كمك مي‌كند. از سوي ديگر، سلنيوم نيز در كاهش التهابات بدن موثر است و در درمان عفونت و تقويت سيستم ايمني بدن موثر است. بنابراين در كنار خريد انواع تخمه از جمله خريد تخمه كدو اين تخمه خوشمزه و پرفايده را فراموش نكنيد.

 فوايد تخمه آفتابگردان براي ايمني بدن

5. خواص تخمه آفتابگردان بر افزايش سطح انرژي

تخمه آفتابگردان حاوي پروتئين زيادي است و اين پروتئين به افزايش سطح انرژي بدن كمك مي‌كند. اما علاوه بر پروتئين، اين دانه‌هاي پرخاصيت حاوي مواد مغذي ديگري مانند ويتامين گروه B و سلنيوم هستند كه به حفظ انرژي بدن كمك مي‌كنند. ويتامين B1 موجود در تخمه افتابگردان (كه به آن تيامين نيز گفته مي‌شود) در تبديل غذا به انرژي در بدن كمك مي‌كند و مي‌تواند انرژي مورد نياز روزانه‌ي بدن شما را تامين كند. بنابراين در كنار خريد انواع تخمه از جمله خريد تخمه جاباني اين تخمه خوشمزه و پرفايده را فراموش نكنيد.

6. فوايد تخمه آفتاگردان براي بيماري‌هاي عروقي

محتواي فيبر دانه‌هاي آفتابگردان ميزان كلسترول بد (LDL) را در خون كاهش مي‌دهد. نياسين يا ويتامين B موجود در دانه‌هاي آفتابگردان ميزان كلي كلسترل و خطر بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. ويتامينB5 و يا اسيد پانتوتنيك موجود در دانه‌هاي آفتابگردان نيز باعث افزايش كلسترول خوب (HLD) بدن مي‌شود.

7. خواص تخمه آفتابگردان بر كاهش خطر ابتلا سرطان

تخمه آفتابگردان حاوي مواد مغذي زيادي از جمله‌ي ويتامين E و سلنيوم است. مصرف تخمه افتابگردان فوايد زيادي براي بدن دارد. سلنيوم موجود در اين دانه‌ها باعث ترميم DNA و سنتز سلول‌هاي آسيب‌ديده‌ي بدن مي‌شود و در جلوگيري و درمان سرطان نقش بسيار مهمي دارد. بعلاوه، سلنيوم حاوي پروتئيني است كه براي محافظت در برابر سرطان بسيار مهم است. بنابراين در كنار خريد انواع تخمه از جمله خريد تخمه كلاله هندوانه اين تخمه خوشمزه و پرفايده را فراموش نكنيد.

 خواص تخمه آفتابگردان براي سرطان

8. خواص تخمه آفتابگردان براي بيماري ديابت

فوايد تخمه آفتابگردان ارزش غذايي يك ميان‌وعده‌ي سالم و مفيد را داراست كه ممكن است در كنار بادام و گردو و ساير آجيل‌ها توجه كمتري به آن شود. حدود 28 گرم مغز تخمه آفتابگردان حاوي 3 گرم فيبر و 5گرم پروتئين است.

بهترين قسمت در مورد اين تخمه‌ي شگفت‌انگيز اين است كه اگر چه اين دانه داراي چربي بالايي است (حدودا 14 گرم) اما بيشتر آنها چربي‌هاي اشباع‌نشده است كه محققان باور دارند بهترين نوع چربي براي مقابله با ديابت محسوب مي‌شود.

به طور كلي خواص تخمه آفتابگردان در كاهش سطح قند خون بيماران مبتلا به ديابت نوع دو بسيار موثر است.

9. خواص تخمه آفتابگردان بر عملكرد مغز

تخمه آفتابگردان يك ميان‌وعده‌ي عالي تقويت‌كننده‌ي مغز است كه بر قدرت پردازش ذهني و خلق و خوي كلي افراد تاثير مي‌گذارد. اين تخمه سرشار از تيامين يا ويتامين B1 است كه عملكرد شناختي و حافظه را تقويت مي‌كند.

10. خواص تخمه آفتابگردان براي كاهش وزن

تخمه آفتابگردان مملو از فيبر، پروتئين و مواد معدني ضروري مانند ويتامين E و مس است كه اين دانه‌ها را ماده‌ي غذايي مفيدي براي كاهش وزن مي‌سازد. براي بهره‌مندي از خواص دانه آفتابگردان مي‌توانيد آن را به سالاد، ظرف غلات يا اسموتي خود اضافه كنيد و از خواص بي‌نظير آن در كاهش وزن بهره‌مند شويد.

11. خواص تخمه آفتابگردان براي درمان كم خوني

تخمه آفتاب گردان يك ماده‌ي غذايي سرشار از آهن است اما مانند ساير منابع گياهي آهن، اين دانه‌ها نيز حاوي مهاركننده‌هاي آهن به ويژه اسيد فيتيك هستند كه توانايي جذب آهن موجود در غذا را كاهش مي‌دهد. با وجود اين، اگر به دنبال جايگزين ديگري براي تامين آهن هستيد مي‌توانيد از آرد تخمه آفتابگردان در رژيم غذايي و در پخت و پز استفاده كنيد.

12. خواص تخمه آفتابگردان براي پوست و مو

در كنار تمام خواص و فوايد تخمه آفتاب گردان براي سلامتي بدن، اين دانه‌ها در سلامت، درخشندگي و شادابي پوست نيز موثر هستند.

اين تخمه‌ها منبعي غني از ويتامين E يعني اصلي‌ترين آنتي‌اكسيدان محلول در چربي بدن هستند.

اين ويتامين تاثير زيادي در سلامت سلول‌هاي بدن دارد و مصرف يك چهارم فنجان مغز تخمه آفتاب گردان در روز مي‌تواند بيش از 90% نياز روزانه‌ي بدن به اين ويتامين را تامين كرده و به كاهش خطر بيماري‌هاي پوستي از جمله آكنه، اگزما، پسوريازيس و غيره كمك كند.

13. خواص تخمه آفتابگردان بر عملكرد هورمون‌ها

ترشح هورمون‌هاي بدن توسط غده‌ي تيروئيد تنظيم مي‌شود. اختلال عملكرد در اين غده باعث ايجاد شرايطي مي‌شود كه به آن بيماري‌هاي تيروئيدي گفته مي‌شود. اين اختلال براي سلامتي مضر است چرا كه علائم ديگري را با خود به همراه دارد. مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف تخمه آفتابگردان منجر به بهبود عملكرد غده‌ي تيروئيد مي‌شود.

14. فوايد تخمه آفتابگردان بر بهبود عملكرد دستگاه گوارش

دانه‌هاي آفتابگردان حاوي فيبر غذايي زيادي است كه باعث حجيم شدن مدفوع، تسهيل حركت لوله‌ي گوارش و در نتيجه بهبود هضم مي‌شود. يكي ديگر از فوايد مصرف تخمه آفتابگردان اين است كه با بهبود تعادل باكتري‌ها، باعث جذب كارآيي مواد مغذي در روده مي‌شود.

15. خواص تخمه آفتابگردان براي افسردگي

دانه‌هاي آفتابگردان تا حد متوسطي غني از منيزيم هستند. مصرف مقدار مناسبي از اين دانه‌ها به صورت روزانه مي‌تواند بخشي از نياز روزانه‌ي بدن به منيزيم را تامين كند. تحقيقات نشان داده است كه رابطه‌ي مستقيمي بين مصرف منيزيم و بهبود روحيه وجود دارد. بنابراين كساني كه از افسردگي و اضطراب رنج مي‌برند قطعا بايد اضافه كردن منيزيم به رژيم روزانه‌ي خود را در نظر بگيرند.

مضرات تخمه آفتابگردان

مضرات مصرف تخمه آفتابگردان

همانطور كه گفتيم تخمه آفتابگردان داراي فوايد زيادي است كه آن را براي مصرف روزانه مناسب مي‌سازد اما اين دانه‌ي خوشمزه با چند عوارض جانبي نيز مي‌تواند همراه باشد.

1. چاقي با مصرف زياده از حد تخمه‌ي آفتابگردان

مصرف بيش از حد تخمه‌هاي آفتابگردان مي‌تواند باعث اضافه وزن شود. اين دانه‌ها واقعا خوشمزه هستند بنابراين تحت فشار يا استرس ممكن است در مصرف آن پرخوري كنيد درحالي كه احساس مي‌كنيد يك ميان وعده‌ي سالم است. يك چهارم فنجان تخمه‌ي آفتابگردان حاوي 200 كالري انرژي است و بنابراين مصرف بيش از اين اندازه حجم كالري مصرفي را بالا مي‌برد.

2. تاثيرات منفي مصرف بيش از حد سلنيوم

تخمه افتابگردان سرشار از سلنيوم است. مصرف بيش از حد آن مي‌تواند با علائمي مانند بثورات پوستي، خستگي مزمن و تغييرات خلقي همراه باشد. اين دانه‌ها همچنين مي‌توانند باعث ايجاد جوش پوستي شوند.

3. افزايش فشار خون با مصرف زياد تخمه

اين دانه سطح سديم در خون را افزايش مي‌دهد كه اين مساله نيز به نوبه‌ي خود باعث بالا رفتن فشار خون و خطر بيماري‌هاي قلبي مي‌شود.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۴:۰۶:۴۴ توسط:hjbdm موضوع: نظرات (0)